Seriøst den bedste omelet opskrift, hvis du spørger mig. Prøv selv!
Start med de balsamico karamelliserede løg. Skær dem i halve og skær hver halve løg i 3 kvarte. Kom løgene på en pande med olivenolie og steg ved middelvarme i ca. 15-20 minutter, mens der røres rundt ind imellem. Når de er ved at være dejligt bløde, hældes 1 spsk. balsamicoeddike på samt 1 tsk. agavesirup. Lad det simre ind ved lidt højere varme et par minutters tid, mens der røres jævnligt.
Varm en lille pande op med olivenolie. Kom finthakket grønkål på og rør godt rundt. Lad det falde sammen en smule.
Pisk æggene rigtig godt sammen med et piskeris.
Kom smør på panden med grønkål og lad det smelte. Spred grøntkålen jævnt ud på panden og kom æggemassen på.
Begynd at skubbe æggemassen ind mod midten fra kanterne, gerne med en siliconespatel, så der gøres plads til flydende æggemasse i hullerne. Vip også panden, så der nemmere kan løbe flydende æggemasse ned i hullerne. Steg ved middelhøj varme.
Når overfladen ikke mere har et lag tyndtflydende æg, skal omeletten lige stege 1-2 minutter videre, og sætte sig helt fast. Men den skal stadig være en smule våd på overfladen, da det steger færdig, når den er taget af varmen.
Læg 3 skiver gedeost på omeletten og fold den ene side ind over den anden.
Drys med salt og peber. Pynt med balsamico karamelliserede løg og servér.
Bemærk! Opskriften på balsamico karamelliserede løg rækker til mere end én omelet. Opbevar løgene på køl og brug dem i salater, oven på smørrebrød eller andre æggeretter.
www.juliekarla.dk