Den bedste pasta bolognese med hakket kylling. Serveret med squash-spaghetti og sprødstegt rosmarin!
Begynd med at forberede grøntsagerne. Hak løg og hvidløg helt fint, og snit også bladselleri og gulerod i små, fine stykker. Kom den på en dyb pande med 2 spsk. olivenolie og lad det stege ved middelvarme et par minutter.
Tilsæt det hakkede kyllingekød og lad det stege. Når det er næsten gennemstegt tilsættes 1 spsk. balsamicoeddike. Lad det stege med et par minutter.
Sæt vand over at koge til pastaen.
Tilsæt passata til bolognesen, finthakkede krydderurter, spidskommen, chili og agavesirup. Lad det simre og smag til med salt og peber.
Kom til sidst en smule fløde i bolognesen, og smag til.
Kog makaronien i rigeligt letsaltet vand efter pakkens anvisning. Skær lange spaghetti-lignende strimler af squashen på et mandolinjern. Når pastaen er kølet en lille smule af, blandes pasta og squashstrimler.
Varm olivenolie op på en lille pande og steg friske rosmarinblade ved høj varme et par minutter, til de bliver helt sprøde. Der må godt være blade, der hænger sammen. Det ser bare dejligt rustikt ud. Læg på køkkenrulle.
Servér din pasta bolognese med squash-spaghetti og pynt med fintrevet parmesan, sprødstegt rosmarin og et par dryp af en god olivenolie.
www.juliekarla.dk