1pakke bacon i skiverjeg brugte Irmas frilandsbacon, det er min yndlings
1/2bundt asparges
1stor håndfuld finthakket persille
2hårdkogte æg
4spsk.kapers
Olivenolie
Salt
Peber
Evt. Fint hakket purløg eller rødløg
Sådan gør du
Kog æggene. Pil dem og hak dem i små stykker.
Læg baconen på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ovnen, indtil de er dejligt sprøde. Læg dem over på et stykke fedtsugende køkkenrulle.
Kog vand og hæld det over aspargesene, så det dækker. Lad aspargesene stå et par minutter og hæld så vandet fra. De skal nemlig kun være al dente.
Kog rugpastaen al dente i vand med rigeligt salt.
Anret den færdigkogte rugpasta på to tallerkner. Fordel æg, asparges og bacon ovenpå og drys med kapers og masser af frisk finthakket persille. Evt. også meget gerne purløg.
Dryp med rigelig af en rigtig god olivenolie og drys salt og peber over pastaretten.