Perlebyg risotto med tomat og parmesan er nem hverdagsmad OG gæstemad
Ret:
Hovedret
Køkken:
nordisk, vegetar
Antal: 3personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
400gr. kogte perlebyg
1ds. hakkede tomater
1spsk.tomatkoncentrat
1tsk.rørsukker
1løg
2hvidløg
2spsk.fint hakket frisk timian
Bladefra 1 potte basilikumgrofthakket
1/4tsk.cayenne peber eller tørrede chiliflager
1/2tsk.salt
125gr. fint revet parmesan
Olivenolie
Revet parmesan til pynt
Sådan gør du
Svits finthakket løg og hvidløg i olivenolie i et par minutter på en varm pande.
Tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat, og rør godt rundt.
Kom finthakket timian, cayennepeber, salt og sukker i, og smag til. Husk! Cayennepeber er stærkt og giver retten bid, så put evt. mindre i, hvis du ikke vil have den så stærk.
Tilsæt de kogte perlebyg og vend den revne parmesan i.
Vend til sidst grofthakket basilikum i, og server bygottoen med ekstra parmesan og et godt dryp god olivenolie.