Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
5
fra
1
stemme
Udskriv
Quinoafrikadeller med ærter og skinke
Forb. tid
30
min
Tilb. tid
30
min
Samlet tid
1
t
Quinoafrikadeller med ærter og skinke er et lækkert alternativ til de klassiske frikadeller
Ret:
Hovedret
Antal
:
3
personer
Forfatter
:
Julie Karla
Ingredienser
1
dl.
quinoa
jeg brugte en blanding af alle farver
2
dl.
vand
3
stk
æg
3
spsk.
kikærtemel
1
stor spsk.
dijonsennep
1
tsk.
tørret timian
3
spsk.
frisk finthakket persille
2
håndfulde
fintrevet parmesan
1/2
tsk.
salt
Friskkværnet peber
75
gr.
frosne ærter
70
gr.
skinke i skiver
Sådan gør du
Kog quinoaen under låg indtil al vandet er absorberet og lad det køle af.
Hæld kogende vand over ærterne og si vandet fra.
Bland æg, dijonsennep, timian, persille, parmesan, salt og peber samt kikærtemel sammen med den afkølede quinoa.
Vend ærter samt skinke skåret i små stykker i.
Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet.
Rør rundt i farsen og brug en spiseske til at forme små frikadeller og læg dem direkte på en varm pande med olivenolie.
Lad quinoafrikadellerne stege et par minutter på den ene side før de vendes. Vend dem forsigtigt og lad dem stege færdig på den anden side.
Servér quinoafrikadellerne med det samme og gem endelig nogle til madpakken dagen efter!