Super lækre og skønne rugkiks. Den perfekte sunde snack
Ret:
brød, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Køkken:
dansk, nordisk
Antal: 3bageplader
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
3dlvand
50gr smør
1/2tsksalt
50gr dadler
25gr hvedeklid
ca 300 gr rugmel
rugflagersesamfrø eller birkes som topping
Sådan gør du
Smelt smørret og rør det sammen med vand, salt og grofthakkede dadler.
Bland hvedeklid og rugmel i.
Rør dejen godt sammen, og del dejen i tre.
Tag lidt mel på hænderne. Læg et af dejstykkerne på et stykke bagepapir og form den som en tyk pandekage. Læg et stykke bagepapir oven på. Rul nu dejen tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Tag det øverste lag bagepapir af og læg det andet lag bagepapir med den udrullede dej over på en bageplade.
Skær nogle firkanter ud med en kniv eller klejnespore (så man let kan knække kiksene over, når de er bagt). Pensl med vand og drys med enten rugflager, sesamfrø eller birkes.
Bag rugkiksene i ca. 30 minutter i alm ovn ved 200 gr, og lad dem køle af på en rist.
Fortsæt samme procedure med de sidste to stykker dej. Opbevar kiksene i en tætsluttet kagedåse.