500gr. skrællet hokkaido græskar i store ternsvarende til ca. 1/2 græskar
Frisk timiantørret timian kan også bruges
Olivenolie
Salt
100gr. spæde spinatblade
2spsk.ristede solsikkekerner
2spsk.tørrede tranebær
2spsk.olivenolie
1spsk.balsamicoeddike
Salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Skræl hokkaido græskaret og skær det i mellemstore tern. Vend ternene i olivenolie, salt og godt med frisk timian. Bag græskarternene i ovnen ved 200 gr. i 20 minutter. Lad dem køle af.
Rist solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af.
Skyl spinatbladene godt og læg dem på et fad. Fordel den bagte græskar over spinaten og drys de ristede solsikkekerner samt tørrede tranebær over.
Drys med salt og godt med friskkværnet peber.
Kom 2 spsk. god olivenolie, 1 spsk. balsamicoeddike og salt og friskkværnet peber i et syltetøjsglas og skru låget på. Ryst glasset godt og hæld balsamicodressingen over din salat med bagt græskar.