Super lækker salat med brødcroutoner og tomat. En slags italiensk panzanella men bare med avocado!
Skær brødet i store stykker og vend stykkerne med olivenolie, lidt tørret oregano samt peber og en smule salt. Bag brødcroutonerne i ovnen ved 200 gr i ca. 7 minutter, eller indtil de er dejligt crispy. Kom dem herefter i en skål.
Snit løg og hvidløg, og steg det ved svag varme i olivenolie på en pande. Løgene skal blive dejligt gyldne, og må endelig ikke branke, så smager hvidløget nemlig bittert. Så steg ved svag varme.
Halvér cherrytomaterne, og kom dem i skålen med croutonerne.
Skær avocadoen i store stykker og vend også dem i.
Tilsæt grofthakket frisk basilikum, let ristede pinjekerner samt de stegte bløde løg og hvidløg. Rør godt rundt.
Smag til med citronsaft og olivenolie samt salt og peber, og lad gerne salaten stå en halv times tid før servering.
www.juliekarla.dk