Salat med perlebyg og grønkål er en sund og mættende salat
Ret:
Salat
Køkken:
vegetar
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
200gr. perlebyg
100gr. ribbet, fintsnittet grønkål
2stkskalotteløg
1fedhvidløg
Olivenolie
100gr. bacon
1håndfuldrosiner
1spsk.æblecidereddike
Sådan gør du
Kog perlebyggen efter pakkens anvisning i rigeligt letsaltet vand. Lad det køle lidt af.
Steg baconskiverne sprødt på en pande, og lad dem køle af på fedtsugende køkkenrulle. Skær dem herefter i små stykker, og stil til side.
Hak løgene fint. Steg dem gyldne i godt med olivenolie i en gryde.
Tilsæt finthakket grønkål, og rør godt rundt et par minutter ved middelvarme, indtil kålen er faldet lidt sammen. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis nødvendigt.
Bland æblecidereddike i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt den kogte perlebyg og en håndfuld rosiner. Varm det hele igennem, og kom den varme salat på et fad.
Drys med bacon samt masser af friskkværnet peber og servér.