Sæt ovnen på 200 grader.
Kom hvedemel i en stor skål og bland det godt sammen med sukker, bagepulver, natron, flagessalt og fintrevet citronskal.
Kom kolde smørtern i og smuldr det hurtigt ind i melet. Der må gerne være klumper af smør tilbage.
Pisk kærnemælken sammen med ægget og kom det sammen med frosne solbær og grofthakket hvid chokolade i skålen.
Rør hurtigt dejen sammen og form den på et meldrysset bordet til en rund cirkel af ca. 2 1/2 cm tykkelse og 16 x 16 i cm. Dejen må endelig ikke æltes, blot samles.
Skær 8 trekanter ud. Dejen er fugtig, så dyp evt. kniven i vand, før der skæres, så hænger dejen ikke ved.
Læg de 8 trekanter på en bageplade og pensl med kærnemælk.
Bag sconesene i ca. 12-15 minutter til de er gyldenbrune.
www.juliekarla.dk