Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Solbærmarmelade med dadler og ingen tilsat sukker
Forb. tid
5
t
23
min
Tilb. tid
10
min
Super lækker og lidt sundere solbærmarmelade
Ret:
Dessert, dip, Morgenmad, Snack
Køkken:
dansk, internationalt, nordisk
Antal
:
1
syltetøjsglas
Forfatter
:
Julie Karla
Ingredienser
300
gr frosne solbær
1
spsk
vand
1/2
vaniljestang
1
spsk
hvide eller sorte chiafrø
(jeg brugte hvide)
4-6
stk medjool dadler
Sådan gør du
Giv de frosne solbær et opkog i en gryde med 1 spsk. vand.
Tilsæt kornene fra en halv vaniljestang og kom også de to halve stænger i.
Det skal kun koge et par minutter, indtil de fleste bær er most, hvorefter det køles en smule af.
Tag de halve vaniljestænger op, og kom de let afkølede solbær i en foodprocessor sammen med dadler og 1 spsk. chiafrø.
Blend indtil dadlerne er opløst, og kom solbærsyltetøjet i et skoldet glas. Syltetøjet kan holde sig i ca. en uge på køl.