Lækker sommersalat med spelt, avocado og parmesan. Perfekt til sommerens grillaftener.
Ret:
Salat, Tilbehør
Køkken:
dansk
Antal: 6
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
250gr. speltkerner
1rød peber
1agurk
3 tomater
2avocadoer
1håndfuld frisk persille
1håndfuld basilikum
1håndfuld løvstikke
Tynde skiver parmesan
2spsk.Olivenolie
2spsk.Hvidvinseddike
Salt og peber
Sådan gør du
Speltkernerne koges møre i ca. 20 minutter og køles af. Peberfrugten skæres i små tern.
Agurken skæres over på langs og det ”hvide” skæres fra, da salaten ellers bliver for vandet, hvis hele agurken kommer med i. Resten af agurken skæres så i små stykker. Det samme gøres med tomaterne, da også indmaden her tages ud og resten bagefter skæres i små stykker.
Grøntsagerne hældes i et fad og blandes sammen med speltkernerne.
Olien, eddiken, salt og peber blandes også i.
Herefter hakkes alle de friske krydderurter fint og blandes med salaten.
Til sidst pyntes der med avocado og tynde skiver af parmesan.