Speltotto med blomkål er et sjovere alternativ til den klassiske risotto - i hvert fald engang i mellem.
Ret:
Hovedret, vegetar
Køkken:
dansk, nordisk
Antal: 3personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
200gr. perlespelt
Vand
550gr. blomkål
Grøntsagsbouillongem 1 1/2 dl. vand til saucen
1stk løg
2-3fedhvidløg
1tsk.smør
1/2dl.piskefløde
1-2spsk.frisk finthakket timian
1stk frisk mozzarella
Frisk kværnet peber
Salt
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint og steg det i smøret på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side til senere.
Kog perlespelten i rigeligt vand, indtil de er møre. Stil til side.
Kog blomkålsbuketterne i vand med en enkelt økologisk grøntsagsbouillonterning, indtil de er møre og hæld vandet fra. MEN husk at gemme ca. 1 1/2 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
Kom de kogte blomkålsbuketter i en foodprocessor eller blender sammen med grøntsagsbouillon, fløde, finthakket timian, de stegte bløde løg og hvidløg og salt og peber. Blend indtil man har en fin, cremet sauce.
Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden, smag den til med salt og peber og hold den varm.
Bland perlespelten i sammen med små stykker mozzarella.
Varm speltottoen igennem, indtil osten er smeltet og servér speltottoen med masser af frisk kværnet peber og dryp af en god olivenolie.