De bedste madmuffins du kan tænke dig. De her er en klassiker i mit køkken!
Ret:
frokost, madpakke, Tilbehør
Køkken:
dansk, internationalt
Antal: 8spinatmuffins
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
150gr friske spinatblade
4stk æg
100gr hytteost
100gr feta
100gr hvedemel
1tsksalt
lidt revet muskatnød
friskkværnet peber
4spskflødeost
2tskgod basilikumspesto
Sådan gør du
Spinatbladene skylles godt og grundigt og lægges derefter over på noget køkkenrulle eller et viskestykke for at fjerne det overskydende vand
Spinatbladene hældes over i en foodprocessor eller blender og sammen med æggene blendes spinaten meget kort, indtil spinaten er hakket i små stykker, og man har fået en fin masse.
Spinat-æggeblandingen hældes over i en skål, hvor hytteost, mel, smuldret feta og salt og peber samt muskatnød tilsættes.
Det hele blandes godt sammen og hældes op i muffinforme og pyntes evt. med græskarkerner, da det smager skønt.
Jeg bruger silikone muffinforme, som ikke skal smøres med fedtstof. Men hvis du bruger en anden slags forme, skal de måske smøres med lidt olie eller smør først.
De skal bages i ca. 25 minutter ved 200 gr. Imens laves pestoflødeosten og det er jo ret nemt for man skal blot blande en god basilikumpesto med flødeost og så har man en dejlig cremet sag, der passer perfekt til de her spinatmuffins.