Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Sund banankage opskrift
Forb. tid
10
min
Tilb. tid
45
min
Sund banankage opskrift bagt med fuldkornsrugmel og sødet med dadler og mørk chokolade
Ret:
bagværk
Køkken:
dansk, internationalt, nordisk
Antal
:
1
sund banankage
Forfatter
:
Julie Karla
Ingredienser
200
gr skrællet moden banan
200
gr fuldkornsrugmel
2
stk æg
str L
75
gr dadler
1
tsk
ren vaniljepulver
1
tsk
bagepulver
75
gr finthakket chokolade med kaffesmag
50
gr kokosolie
Sådan gør du
Kom banan og dadler i en foodprocessor, og blend indtil man har en fin masse.
Kom det over i en skål, og rør æggene i.
Smelt kokosolien og lad det køle lidt af.
Hæld det i bananmassen.
Bland fuldkornsrugmelet med bagepulver og vaniljepulver, og rør det godt sammen med bananmassen.
Tilsæt finthakket chokolade, og hæld dejen i en smurt rugbrødsform.
Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 minutter.
Lad det køle af og spis denne banankage sammen med mandelsmør eller almindeligt smør.