2 slags super lækre vegetar smørrebrød. Det grønne alternativ til det klassiske frokostbord.
Ret:
frokost
Køkken:
dansk, vegetar
Antal: 8halve stykker smørrebrød
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Cremet karry kikærtesalat med æbleslaw
2ds kikærter
1tskkarry
1/2tskstdt spidskommen
3spskcreme fraiche 18 %
3spskmayonaise
1/4rød peberfrugt
1stilk blegselleri
1/2rødløg
salt
peber
1rødt æble
1spskgrofthakket frisk koriander
citronsaft
Avocado-quinoacreme med kål, feta og mandler
1dlhvid quinoa
2dlvand
2stk modne avocadoer
1spskfinthakket frisk purløg
salt
peber
citronsaft
Et par store blade savoykål(eller spidskål, hvidkål, hvad end du har)
1/2tskdijon sennep
1tskolivenolie
halverede mandler til pynt
feta til pynt
8halve skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Cremet karry kikærtesalat med æbleslaw
Hæld kikærterne i en stor skål, og mos dem lidt med bagsiden af en grydeske, så nogle af kikærterne bliver most, mens andre stadig er hele. Det giver en dejlig tekstur til salaten.
Rør creme fraiche og mayonaise i. Tilsæt karry og spidskommen og smag til med salt og peber.
Skær peberfrugt og selleri i små stykker og vend i. Snit rødløg fint og vend også i.
Snit æblet på et mandolinjern og vend det med citronsaft, så det ikke bliver brunt og vend med frisk grofthakket koriander.
Anret kikærtesalaten på 4 skiver rugbrød og pynt med æbleslaw på toppen.
Avocado-quinoacreme med kål, feta og mandler
Start med at skylle quinoaen i en si under koldt vand. Kom quinoaen i en gryde med vand og lad den simre under låg, indtil al vandet er absorberet. Lad det køle helt af.
Mos avocadoerne med en ske og rør sammen med den afkølede quinoa. Kom finthakket purløg i og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær savoykålsbladene i tynde strimler og vend dem med dijon sennep og olivenolie.
Kom avocado quinoacremen på 4 halve stykker rugbrød og kom kål på toppen. Pynt med smuldret feta og halve mandler.