Vietnamesisk mangosalat som man laver den i Vietnam. Autentisk og fantastisk lækker.
Ret:
Salad
Køkken:
Vienamese
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
200gr. mango
1/2løg
1håndfuld mynte
2tsk.ristede sesamfrø
1spsk.olivenolie
2skalotteløg
Vegetabilsk olie
1spsk.frisk limesaft
1spsk.sukker
1spsk.fiskesauce lavet på ansjoserda det har den bedste smag synes jeg!
1spsk.hakket mild rød chili
1spsk.presset hvidløg
Sådan gør du
Skalotteløgene skæres i skiver og steges sprøde i rigeligt vegetabilsk olie i en lille gryde.
Når skiverne er sprøde lægges de over på et stykke fedtsugende køkkenrulle og køler af.
Herefter skæres mangoen i meget tynde skiver på et mandolinjern, og det samme gøres med løget.
Mango og løg blandes sammen med mynte, 1 tsk. ristede sesamfrø, limesaft, sukker, fiskesauce, hakket chili og presset hvidløg, samt olivenolien.
Det hele blandes rigtig godt sammen og anrettes på 2 tallerkener.
Til sidst drysses de sidste ristede sesamfrø over salaten sammen med de friterede skalotteløg og lidt mynte, og så har man en super lækker salat, som kan serveres til f.eks. kylling eller fisk og skaldyr.