Dét her er simpelthen den nemmeste kølige snack, som smager så skønt. Og er perfekt her i varmen. Jeg kalder det for yoghurt is brud, for det er nemlig det, det er. Yoghurt is bestående af græsk yoghurt og honning og så smurt ud til en plade, som efter en tur i fryseren kan brækkes i små brud.
Yoghurt is brud med dine yndlingstoppings
Og du kan komme lige de toppings på, du har lyst til. Jeg har drysset vilde svenske blåbær over, fordi ja, min fryser bugner lige nu efter sommerferien, og så har jeg drysset tørret havtorn og hindbær samt kokos over. En rigtig skøn kombination, som egentlig bare opstod ud fra, hvad jeg havde derhjemme på lager. Men altså frosne hindbær og jordbær fra sommerens pluk vil også være fantastisk ligesom usaltede pistacienødder og tørrede frugter også kunne være lækkert. Du kan faktisk komme uendeligt mange sjove toppings på.
Såre simpel 2-ingredienser opskrift
Og opskriften er jo simpelthen så nem. Du skal bare bruge 2 dl. græsk yoghurt, brug gerne den fede, det smager altså bedst, og så 2 spsk flydende honning. Rør sammen og ud på en plade og vupti, det var opskriften.
Jeg har virkelig nydt at have sådan nogle stykker her liggende i fryseren lige til at tage op, når det blev liiidt varmt foran computeren med de 30 grader udenfor. Eller når jeg lige skulle have en to-go snack ud af døren på vej op for fx at hente børnene.
Lad børnene pynte
Og så har jeg haft kæmpe succes med at lade mine drenge pynte deres egne yoghurt is brud. Der kommer alt muligt på, og sidst var chokoladeknapper, banan og tørret hindbær et stort hit. Og det er bare en sjov lille hyggeting at stå i køkkenet med sine børn og lave yoghurt is brud.
Og her til sidst vil jeg lige linke til en af mine andre super nemme isopskrifter, som fx denne her skønne nicecream opskrift med smag af After Eight. Dén er altså virkelig også god.
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 2 spsk flydende honning
- Yndlingstoppings (fx frosne bær, tørret bær eller frugt)
Bland yoghurt med honning og smør ud på et bagepapir, der ligger på et skærebræt i ca. 1/2 cm's tykkelse.
Drys med dine yndlingstoppings og sæt i fryseren i minimum 4 timer.
Bræk stykker af og nyd!